Domov » Kuhana hrana za pse » Pasje bombice – pasji piškoti z ovsenimi kosmiči

Pasje bombice – pasji piškoti z ovsenimi kosmiči

Objavljeno v Kuhana hrana za pse

Ovseni kosmiči so odličen vir vlaknin in v pasji hrani jih lahko uporabite na različne načine, tudi pri pripravi “glavnega obroka”, le da naj bodo v manjši količini in absultno namočeni. Ovsene kosmiče rada uporabim tudi pri pripravi pasjih priboljškov, saj so lahko odlično nadomestilo (pšenični) moki.

Sestavine:

Pasji piškoti z ovsenimi kosmiči
Pasje bombice! Njam 🙂
  • 200 g mletih ovsenih kosmičev
  • 2 – 3 JŽ kokosovega ali olivnega olja
  • 1 JŽ zmletih lanenih semen
  • 1 jajce
  • 2 dcl mlačne vode
  • Po želji lahko dodamo 2 JŽ mletega mesa, tune ali jetrc.

Priprava:

Ovsene kosmiče in lanena semena zmeljete ter jih zmešate z ostalimi sestavinami. Po potrebi dodajate še malo vode, masa mora biti gosta in kompaktna. Maso pustite pri miru 10 do 15 min, da se ovseni kosmiči napijejo vode, potem pa oblikujete kroglice, ki jih na pladnju nekoliko potlačite. Pečete 30 min na 180˙C. Kokosovo olje lahko brez težav zamenjate z olivnim ali sončničnim oljem, tudi jajce lahko izpustite, a bodo v tem primeru bolj rahli in drobljivi.

Sporočite mi, kaj si o tem receptu misli vaš kuža. Če v recept za pasje piškote niste čisto prepričani, potem preverite še, kako narediti pasje piškote s tuno.

Več receptov za pasje piškote najdeš tukaj, če pa se ti ne da packati v kuhinji, lahko ideje za druge zdrave priboljške za pse preveriš tukaj.

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.