Domov » Ostalo » “Zavedanje o zdravi pasji prehrani se dviguje, a je še vedno precej nizko”

“Zavedanje o zdravi pasji prehrani se dviguje, a je še vedno precej nizko”

Objavljeno v Ostalo

Majdi Kosi večinoma poznate preko trgovine Naravno zdrav pes, kjer so tudi razvili izjemno okusen Pasji kokos. Majdi pravi, da je hvaležna svojim psom, da so že pred skoraj desetletjem prekinili njeno vsakodnevno službeno rutino in jo postavili pred dejstvo, da mora slediti svojim željam.

“ZHP osebno” je predstavitvena serija kratkih vprašanj (in odgovorov) za ljudi, ki so tako ali drugače povezani z ZHP klubom. Da so super kot profesionalci že vemo, zato jih pa spoznajmo še po nekoliko bolj osebni plati. Ostale mini intervjuje si preberi tukaj >>>

Trenutna sestava tvojega živalskega krdela?

Nemška bokserka Titi je »glavni krivec«, da se že skoraj desetletje v mojem življenju večina stvari vrti okoli psov,kratkodlaka nemška ptičarka Rhea, ki je prišla v moje življenje s točno določenim namenom, del naše širše družine je tudi mešanka Lola, nedolgo nazaj pa smo se poslovili od 17-letne mešanke Miše, ki je z nami preživela zadnja leta svojega življenja.

Zakaj si začela s projektom Naravno zdrav pes?

Naravno zdrav pes je nastal kot projekt za mojo dušo, filter za pasje ideje, s katerimi sem se ukvarjala v prostem času ob svojih tedanjih službah. Koncept sem pred nekje 5 leti zasnovala kot povezovalni projekt, namenjen skrbnikom, ki jih druži želja po zdravem in dolgem življenju psov. Vse se je odvijalo zelo spontano. V letošnjem letu se je »zgodil« Pasji kokos, ki mi daje motivacijo in je potrditev, da lahko iz svojega hobija s pridobljenimi izkušnjami in znanjem ustvariš svoj način življenja.

Majdi Kosi najdete na naravnozdravpes.si.

Kaj te najbolj boli pri svojem delu?

Zavedanje o zdravi pasji prehrani se zagotovo opazno dviguje, kljub temu pa je še vedno na nizki ravni. Zato vse pohvale ZHP-ju, ki s svojimi prispevki pomembno ozavešča lastnike! Pri realizaciji ideje, da Pasji kokos ponudim na trgu vsem lastnikom, sem se srečala z nemalo izzivi, preden je izdelek res pristal na policah prodajnih mest.

Kaj pri v tvojem delu predstavlja najboljšo nagrado?

Zagotovo so to zadovoljne stranke, še posebej tiste na štirih tacah, zaradi katerih so potem srečne tudi tiste na dveh. Prav polepša moj dan fotografija psa pred skledo zdravega pasjega obroka!

Tvoje stališče do sveže hrane za pse je …

Ustrezna in hranljiva prehrana je ključnega pomena za zdravje in dolgo življenje našega psa. Ali je najustreznejša surova, komercialna ali domača kuhana, je najbolj razvidno iz splošnega počutja in zdravja našega psa. A ne velja upoštevati le trenutnega stanja, saj se težave marsikdaj pojavijo šele čez leta in takrat plačujemo »davek« za nazaj. Zato poskrbimo za preventivo, izberimo kakovostno hrano, s katero bo pes dolgoročno ostal zdrav in v dobri fizični kondiciji. Sama prisegam na svežo hrano v kombinaciji s hladno stiskanimi peleti in namenskimi dodatki k prehrani.

Komplementarna veterina in klasična veterina: sodelovanje ali tekmovanje?

Vsekakor je učinek optimalen, če sodelujeta z roko v roki.

Če bi lahko bralcem dala samo en nasvet v zvezi s psi, kaj bi napisala?

Še vedno se mi zdi zelo zgovoren in všečen citat Coreya Forda, ki pravi “Properly trained, a man can be dog’s best friend.”

Kaj meniš, kaj so odločilni pogoji za zdrave in srečne pse in kako lahko skrbniki nanje vplivamo?

Preventiva. Večina lastnikov se obrača po nasvet zaradi težav, katerih izvor praktično sega v začetna leta pasjega življenja.

Kdaj se lahko pasji skrbniki obrnemo nate?

V primeru želje, da psu ponudite zdrav dodatek k prehrani, Pasji kokos opazno vpliva na dlako in kožo, je naravni antioksidant, krepi imunski sistem, izboljša pigmentacijo, deluje blagodejno na prebavo, odpravlja neprijeten zadah in ima močan protiparazitski učinek.

Majdi Kosi je članica ZHP Kluba, kar pomeni, da imajo člani ZHP kluba posebne ugodnosti. Še nisi del naše kosmate družine? Postani del naše kosmate družine še danes >>>

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

ZHP
Sledi ZHP:
ZHP je spletno mesto za vse skrbnike psov, ki se ne zadovoljijo s klasičnimi odgovori. Nikar ne spreglejte ZHP kluba!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.