Domov » Trendi » Mentalne igrače za pse: 3 ideje za manj kot 10 €

Mentalne igrače za pse: 3 ideje za manj kot 10 €

Objavljeno v Trendi

Mentalna stimulacija psa je enako pomembna kot fizična aktivnost in miselni izzivi za psa nam pridejo še posebej prav, ko je na sporedu slabo vreme, ko je dan krajši od noči ali pa pes iz takega ali drugačnega razloga ne more ali ne sme na fizično aktiven sprehod.

Igrače za mentalno stimulacijo psa lahko z nekaj domišljije in kreativnosti izdelamo sami – nekaj praktičnih namigov bomo dobili na delavnici Miselni izzivi za psa – izvohaj novo zabavo za tvojega psa, če pa malo pobrskamo po spletu, tudi tam najdemo kar nekaj cenovno ugodnih rešitev. Spodaj naštete rešitve dobite na Zoohitu za manj kot 10 €!

3 ideje za mentalne igrače za pse

Primerne za vse pse, posebno znanje ni potrebno. Vse, kar potrebujete, je samo dobro delujoč pasji smrček!

Dog activity flip board

Preprosta igrača, v katero skrijete priboljške, ki jih mora pes nato najti. Ob nakupu igrače dobite tudi zvezek z vajami in triki, ki vam bodo v pomoč pri oblikovanju miselnih izzivov. Ne pozabite, tudi tovrstne igrice zahtevajo nekaj vaje in treninga, zato na začetku bodite potrpežljivi in spodbujajte psa, dokler ne osvoji osnovnih pravil igre.

Cena: 6, 99 €. Kje? Tukaj >>>

Karlie dog brain 2 v 1

Moja najljubša, verjetno že zaradi tega, ker ni plastična, ampak je narejena iz naravnega materiala – lesa. Tudi pri tej igrači bo pes iskal priboljške, pri čemer bo moral, da se bo dokopal do njih, s smrčkom premikati drsnike ali klobučke.

Igra z drsniki

Pri igri s klobučki, pride pes do priboljška tako, da prevrne klobuček, pod katerim se skriva priboljšek, pri igri z drsniki pa mora pes s smrčkom premikati drsnike, pod katerimi nato odkrije nagrado – priboljšek.

Cena: 9,99 €. Kje? Tukaj >>>

Plišasta kocka za raziskovalce

 

 

Vaš pes ni mahnjen na hrano? Ni problema, tudi za take obstaja rešitev 🙂 V plišasto Trixie kocko lahko skrijete priložene žogice, ki jih mora nato zbezati ven. Žogice seveda piskajo, a to ni vse, kar lahko skrijete v plišasto kocko: uporabite najljubše igrače vašega psa ali pa suhe priboljške, ki so po volji in okusu vašega psa.

Cena: 6,99 €. Kje? Tukaj >>>

Nikar ne obupajte, če pes ne bo takoj pogruntal, za kaj se gre in kaj mora početi. Saj veste, kako pravijo: vaja dela mojstra, če mojster dela vajo. Poleg tega pa je, vsaj po mojem mnenju, pri vsem skupaj bistveno bolj važna pot kot pa cilj in pri reševanju miselnih izzivov se mora pes predvsem zabavati. Brez skrbi, zafrkniti ne morete ničesar.

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.
Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.