Domov » Trendi » Zakaj je Pasji kokos tako popularen?

Zakaj je Pasji kokos tako popularen?

Objavljeno v Trendi

Kokosovo olje prav gotovo poznate vsi – obožujemo ga zato, ker odlično prenaša visoke temperature, spodbuja delovanje metabolizma, odlično vpliva na zdravje in dobro počutje, uporabljamo ga lahko tako v kulinariki kot v kozmetiki in z njim blažimo manjše rane, opekline … S kokosovim oljem lahko nenazadnje na enostaven način popestrimo tudi pasje obroke, saj ga psi  obožujejo zaradi drugačnega, nekoliko bolj sladkega okusa in običajno k jedi prepriča tudi najbolj izbirčne pse.

Potem pa je tukaj še Pasji kokos, zeleni hit med pasjimi skrbniki. Če ga niste še nikoli preizkusili, pa ste gotovo zanj že slišali – gre za prvi izdelek iz linije Naravno zdrav pes in čeprav nosi v imenu pridevnik pasji, vam garantiram, da si žličko ali dve te super mešanice lahko tudi sami brez težav zmešate v prehrano ali pa vsaj obliznite žličko. A zakaj sploh gre pri Pasjem kokosu, kaj je glavni trik, ki ga loči od navadnega kokosovega olja za ljudi?

Pasji kokos – kje se skriva trik?

Pasji kokos je mešanica kokosovega olja, moke in alge spiruline, zaradi katere ima pasji kokos tako zavistno zeleno barvo. Z razliko od navadnega kokosovega olja, ki se utekočini pri 24°C, Pasji kokos ohrani mazljivo strukturo do 38°C, ampak tudi to ni glavni razlog, zakaj je med pasjimi skrbniki (in seveda psi) tako zelo priljubljena: kombinacija kokosovega olja in spiruline okrepi medsebojno delovanje antioksidantov, poleg tega je spirulina izjemno bogata s klorofilom, spodbuja čiščenje organizma, saj nase veže težke kovine in druge toksine in zato pozitivno vpliva na splošno zdravje psa.

Na drugi strani pa imamo kokosovo olje, ki ima poleg že naštetih učinkov delovanja tudi potivirusne in protiglivične lastnosti, krasno vpliva na kožo in dlako, ima repelentne učinke (odganja zunanje zajedavce in skrbi za črevesno floro, ki ni naklonjena notranjim zajedavcem).

pasji kokos
Fotografija: arhiv Naravno zdrav pes

Če ga ne želimo mešati v prehrano, ga lahko uporabimo kot mazilo za manjše ranice, srbečice, z njim blažimo pike komarjev, namažemo posušen in občutljiv pasji smrček ali pa zaščitimo pasje blazinice pred posoljenimi pločniki ali vročim asfaltom – če je v kombinaciji s spirulino, toliko bolje, saj imata skupaj sinergijske učinke delovanja.

Boste Pasji kokos poskušali sami zmešati doma? Hm … težka bo, trik se skriva tudi v sami pripravi sestavin, ki se kokosovemu olju dodajajo ob ravno pravi temperaturi, zaradi česar je Pasji kokos potem tako lepo mazljiv “kot puterček” in ga lahko brez težav zajamemo z žličko (ni pretrd in ni premehek).

Skrbno preverjene sestavine

Pasji kokos je narejen iz hladno stiskanega deviškega kokosovega olja, kokosove moke in spiruline iz ekološke pridelave. Hladno stiskanje je pomembno pri vseh oljih, saj se le tako lahko ohranijo vse pozitivne lastnosti, za ekološke certifikate pa sem prepričana, da vemo, zakaj so pomembni.

Kako ga doziramo?

Pasji kokos uporabimo kot dodatek k prehrani, ki poskrbi za pestrost in raznolikost obrokov, dodajamo ga v čajnih žličkah: majhnim psom bo dovolj že ½ čajne žličke, večjim psom lahko dodamo 1 čajno žličko. Kot vedno, z uvajanjem začnemo postopoma in počasi, na začetku se lahko zgodi, da bo blato nekoliko mehkejše. Najbolj neučakani in največji pasji gurmani pa si bodo Pasji kokos postregli kar iz kozarčka!

Pasji kokos je popolnoma upravičeno postal hit leta in če ga še niste preizkusili, je skrajni čas, da si priskrbite kozarček ali dva. Vaš pes bo gotovo navdušen, vi pa tudi 🙂

Se psu že cedijo sline? Potem pa pot pod noge, pasji kokos lahko bolje spoznaš tukaj >>>

PS: Naravno zdrav pes je eden od ZHP ponudnikov, kar pomeni, da člani ZHP kluba Pasji kokos kupujejo z 10 % popustom, zaradi česar pasji kokos postane še slajši!

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.
Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.