Domov » Ostalo » “Najlepše je videti žival, ki ji po terapiji zares odleže”

“Najlepše je videti žival, ki ji po terapiji zares odleže”

Objavljeno v Ostalo

Špela Suhač se je po uspešno zaključeni veterini svojo izobraževalno pot nadaljevala s študijem energijske osteopatije po Salomonu, dodatno se izobražuje tudi na področju homeopatije za živali. Neinvazivne terapevtske metode so jo tako prevzele, da se je popolnoma predala takemu načinu dela.

“ZHP osebno” je predstavitvena serija kratkih vprašanj (in odgovorov) za ljudi, ki so tako ali drugače povezani z ZHP klubom. Da so super kot profesionalci že vemo, zato jih pa spoznajmo še po nekoliko bolj osebni plati. Ostale mini intervjuje si preberi tukaj >>>

Trenutna sestava tvojega živalskega krdela?

Labradorka Pepa.

Zakaj se ukvarjaš z energijsko osteopatijo?

Najprej sem se usmerila v veterino, potem pa me je proti koncu študija pot zanesla v popolnoma alternativne vode, v katerih sem se zares našla. Odprl se mi je nov svet. Ta pristop k živali mi je blizu in v svojem delu zares uživam.

Kaj te najbolj boli pri delu, ki ga opravljaš?

Na splošno sem zelo zadovoljna svojimi strankami. Večinoma so to zelo skrbni ljudje, s katerimi skupaj iščemo in pogosto tudi najdemo pravo rešitev za njihovega psa.

Kaj ti pri tvojem delu predstavlja najboljšo nagrado?

Videti žival – psa ali konja, ki mu med terapijo resnično odleže – ko vidim, da se mu je sprostilo veliko breme, da lažje »zadiha«, da je ponovno dobil iskrico v očeh. In ko vidim veselje lastnika, ko pove, da je kuža zopet prinesel igračko, prišel v kuhinjo oziroma naredil nekaj, česar že dolgo ni zmogel več početi.

Tvoje stališče do sveže hrane za pse je …

Sveža hrana mi je všeč in ugotavljam, da moji psički zelo ustreza.

Komplementarna veterina in klasična veterina: sodelovanje ali tekmovanje?

Sodelovanje.

Špelo najdete na energijska-osteopatija.si.

Če bi lahko bralcem dala samo en nasvet v zvezi s psi, kaj bi napisala?

Z mojega poklicnega področja bi vsekakor rekla – opazujte jih in bodite pozorni spremembe v njihovem načinu gibanja, ležanja, vstajanja, skakanja v avto itd. ter ukrepajte takoj. Pogosto lahko na ta način lažje preprečite hujše poškodbe že s pomočjo neinvazivnih metod zdravljenja, kakršna je energijska osteopatija.

Kaj meniš, kaj so odločilni pogoji za zdrave in srečne pse in kako lahko skrbniki nanje vplivamo?

Uf, to vprašanje je kar težko. Psi so si tako zelo različni in žal ni enostavnega recepta za ohranjanje zdravja. V osnovi so temelji zdravja prehrana, gibanje in psihično oziroma čustveno zdravje. Pri vseh treh temeljih so psi odvisni od nas, zato moramo biti dobri opazovalci, da zaznamo, kdaj nekaj ne gre v pravo smer in takrat ukrepati.

Kdaj se lahko pasji skrbniki obrnemo nate?

Kadarkoli imajo živali težave povezane z gibanjem ali kadar želijo psa pripeljati na preventivni osteopatski pregled mišic in sklepov in hrbtenice.

Špela Suhač je članica ZHP Kluba, kar pomeni, da imajo člani ZHP kluba posebne ugodnosti. Še nisi del naše kosmate družine? Postani del naše kosmate družine še danes >>>

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

ZHP
Sledi ZHP:
ZHP je spletno mesto za vse skrbnike psov, ki se ne zadovoljijo s klasičnimi odgovori. Nikar ne spreglejte ZHP kluba!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.