Domov » Zelišča in začimbe » Skrivnostne sestavine zeliščnih šamponov

Skrivnostne sestavine zeliščnih šamponov

Labradorec Timi, šarmer po duši in tekmovalec po sili, ki ima ušesa zato, da je lep; nemški bokser Grom, pravi mestni kavalir in nesporni prvak v deljenju poljubčkov, ki ti na srce polaga, da je življenje veliko lepše, če si vesel; Šaja, prefinjena mešanka, ki je svoje prve dni preživela v romskem naselju, sedaj pa je samozavestna mestna gospodična in Suki, najhitrejša angleška hrtica z nezmotljivim občutkom za uživanje, ki pravi, da je potrebno živeti hitro in izkoristiti vsak trenutek dneva, predstavljajo prvo slovensko ekološko zeliščno linijo izdelkov za nego kužkov, ki jo proizvaja Zeliščni vrt Cvetka.

Vsi izdelki za kužke so narejeni ročno in imajo ekološki certifikat, ki potrjuje izbor vrhunskih ekoloških surovin. Zeliščni izvlečki so sveži, iz lastne ekološke pridelave. Ne vsebujejo nobenih sintetičnih kemijskih snovi, penilcev ali sintetičnih arom.

Skrivnostne sestavine pa so…

Eko kakavovo in karitejevo maslo, palmova mast, kokosovo olje in olivno olje so osnovne sestavine, ki so izredno bogate z vitamini in minerali ter drugimi hranljivimi snovmi. Izboljšajo presnovo celic in posledično tudi obnavljanje, kar privede k hitrejšemu celjenju površinskih ranic in vnetij kožuha in blazinic. Kokosovo olje posebno dobro vlaži kožuh in blazinice, kar zavira nastanek prhljaja v kožuhu, blazinice pa so prožnejše in tako odpornejše na grobe delce.
eko-zeliscni-samponi-za-pse

Eko zeliščne šampone in mazilo za pasje tačke lahko naročiš v trgovini Zeliščni vrt Cvetka >>>

Kombinacije zelišč v šamponih krepijo izraščanje dlak in uravnavajo izločanje maščobe v dlačnih mešičkih (rožmarin, bazilika, timijan, sivka), dlake izraščajo močnejše in se manj lomijo. Bazilika, melisa in preslica varujejo pred škodljivimi bakterijami, predvsem preslica pa zaradi velikih količin silicija okrepi strukturo dlake in preprečuje lomljenje. Žajbelj in kamilica delujeta protibakterijsko in pomagata pri celjenju različnih vnetij. Ne smemo pa pozabiti niti na prijeten zeliščni vonj, ki nežno odišavi pasji kožušček 🙂

In še nekaj za pasje tačke

V mazilu za nego tačk pa najdemo ognjič, kamilico, žajbelj, timijan in rožmarin. Unikatna kombinacija zelišč deluje močno zaviralno na škodljive bakterije, na katere kuža naleti med sprehajanjem in se lahko naselijo na tačkah ter povzročajo vnetja in razjede. Pospešuje celjenje površinskih ran in preprečuje oz. zdravi blažja vnetja tačk, obenem pa pospešuje tudi samoobnovo celic. Z redno uporabo postanejo blazinice prožnejše in odpornejše na poškodbe.

Tako šampone kot tudi mazilo lahko kužkov organizem absorbira in predela v koristne snovi, ki mu omogočajo zdravo in krepko delovanje. Ker ne vsebujejo nobenih kemikalij, so primerni za pogosto uporabo, kožuh in blazinice pa ob prenehanju uporabe ne bodo nikoli izsušeni.

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.
Katarina Kovačič
Sledi Katarina Kovačič:
Katarina je predana zeliščem, pod blagovno znamko Cvetka proizvaja eko zeliščno kozmetiko za nego ljudi in kužkov. Od malega o njena velika ljubezen psi, je tudi uspešna kinologinja. Njene naravne izdelke najdeš na zelisca-cvetka.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.