Domov » Trendi » Darila za pse in njihove skrbnike: 5 uporabnih idej

Darila za pse in njihove skrbnike: 5 uporabnih idej

Objavljeno v Trendi

Kako je z darili, vemo: v resnici jih nihče ne potrebuje, kupujemo pa jih vsi 🙂 Moje mnenje je, da če že kaj kupimo, naj bo to koristno, izvirno, zdravo ali pa vsaj kaj takega, kar bo nahranilo dušo – človeško ali pasjo. Spodaj predstavljam nekaj idej za darila, ki bodo prišla prav v tem času, ne glede na to, ali želite obdariti vašega psa, njegovega najboljšega pasjega prijatelja ali pa koga izmed bližnjih, ki obožuje pse.

Hrustljavčki v personalizirani božični preobleki

Hrustljavčki se bodo odlično obnesli kot popoln obrok ali kot zdravi priboljški. Niso pa to čisto navadni priboljški, prav tako niso ekstrudirani (kot briketi), temveč so lifolizirani. Liofilizacija je poseben postopek predelave hrane – sušenje z zamrzovanjem – pri čemer se ohranijo vse hranilne snovi, struktura beljakovine pa ostane nespremenjena. Namig: prav zaradi tega so hrustljavčki praktična rešitev za vse, ki pse hranimo s surovo hrano in iščemo pa zdravo alternativo za tiste situacije, ko surovo meso pač ne pride v poštev. Natures Menu hrustljavčki so na voljo v treh okusih (divjačina, kunec, raca), v darilnem pakiranju pa jih do konca decembra dobite v vseh specializiranih trgovinah za male živali, veterinarskih klinikah in ambulantah. V tej luštni preobleki bodo hitro postali simpatično personalizirano darilo za vse tiste pse in njihove skrbnike, ki so vedno »na lovu« za zdravimi in posebnimi priboljški.

Več o hrustljavčkih si lahko prebereš tukaj, sicer pa ne pozabi: na voljo so  v vseh specializiranih trgovinah za male živali, veterinarskih klinikah in ambulantah.

Šnofka: da bo pasji smrček zaposlen vse leto

Šnofka je super pripomoček za delo z nosom! Pasji smrček je res fascinanten; ali veste, da psi, ki so za to naučeni, lahko zavohajo padec glukoze v krvi in rakaste celice v urinu še preden se rak razvije v 1. stadij? Kot pravi Alja Willenpart, inštruktorica v pasji šoli ZA PSA, je pasji smrček tudi najbolj poceni »orodje« za mentalno stimulacijo; delo z nosom psa umirja, hkrati pa poskrbi, da se pasji možgančki fino nakravžlajo, s čimer pes lahko sprosti odvečno energijo ter prežene »neumnosti«, ki se začnejo motati po glavah zdolgočasenih psov. Uporaba Šnofke je zelo enostavna: vanjo skrijete priboljške, pes pa jih mora najti. ! Razveselili se ga bodo zlasti tisti psi, ki imajo ob teh kratkih dnevih in doglih noči dovolj energije za izvoz. In, no, prepričana sem, da bodo Šnofko zelo cenili tisti pasji skrbniki, ki imajo pse z viškom »zimske« energije 🙂

Šnofko dobite tukaj ali pa kontaktirajte pasjo šolo ZA PSA.

Naturavetal piškoti v božični izdaji

Če iščete preprosto, a okusno darilo za pod pasjo smrekico in tudi sicer prisegate na Naturavetal, potem imate zdaj možnost podariti njihove pasje božične piškote v omejeni izdaji. Naturavetal božični piškoti so narejeni brez žit, soli in sladkorja, vsaka “oblika” piškota pa je drugačnega okusa: našli boste take z govedino, pa take, ki so bolj božičnega okusa s cimetom in kurkumo, zelenjavno različico s špinačo in pistacijami … Če iščete majhno pozornost za vašega psa ali njegovega prijatelja, lahko brez slabe vesti izberete Naturavetal božične piškote. Naturavetal božični piškoti so “univerzalno” darilo, simbolično razvajanje, ki ga bodo z veseljem snedli vsi psi, ne glede na starost in prehranske preference 🙂

Naturavetal božične piškote dobiš v njihovi spletni trgovini, ko je sezona.

Knjiga: Zdravilna masaža za pse

Za vse tiste, ki bi si radi nahranili dušo z odlično »pasjo literaturo«. Zdravilna masaža za pse je odličen priročnik ameriškega veterinarja Michaela W. Foxa, ki bralca na enostaven in razumljiv način popelje skozi temeljne principe masaže psov in zdravilnega dotika, spoznamo se z osnovami anatomije mišic in nekaterimi akupresurnimi točkami, ob vsem tem pa avtor ne pozabi nanizati številnih primerov dobre prakse. Poleg krepitve vezi med psom in skrbnikom bomo ob rednem masiranju hitro zaznali morebitne spremembe, morda boleče točke ali mesta, ki sicer še niso prišle do izraza, določene težave bomo lahko olajšali ali pa bomo psa samo prijetno »razvajali«. Knjiga je bogata z ilustracijami, s pomočjo katerih bomo na enostaven način osvojili način masaže psa, kot ga je zasnoval Michael W. Fox. Knjige se bodo razveselili vsi pasji skrbniki (in posledično tudi njihovi psi, jasno!), ki so nenehno na lovu za novim in praktičnim znanjem.

Knjigo Zdravilna masaža za pse dobite tukaj, kjer lahko nekaj strani tudi brezplačno prelistate.

Majica za najbolj hude pasje skrbnice

Če pa poznate koga, ki je s psi obseden vsaj pol toliko kot vi, potem je ta majica »must have«. Primerna je za vse, ki so dovolj nori na pse, najraje pa jo bodo nosile tiste pasjeljubke, v katerih se skriva vsaj trohica uporništva.Poleg tega je to edina majica v omari pasjeljubca, ki je ni treba valjčkati, saj so pasje dlake na njej ne samo zaželene, ampak obvezne! Majica je tejlirana in paše na vsako postavo, ker postava ni važna, važno je sporočilo!

Če ste dovolj nori, da bi jo nosili (ali pa poznate koga, ki bi jo), jo dobite tukaj.

In ne pozabite: prekrasno darilo za oba je lahko tudi sprehod na novi lokacij ali še posebej raziskovalno obarvan izlet po bližnji okolici 🙂

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.
Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :) Podpri ZHP: obišči trgovino ali preveri, kako lahko drugače pomagaš tudi ti.
Lena Gregorčič
Latest posts from

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.