Domov » Trendi » TOP 5 Naturavetal izdelkov, ki so vas letos najbolj prepričali

TOP 5 Naturavetal izdelkov, ki so vas letos najbolj prepričali

Objavljeno v Trendi

Navkljub številnim prispevkom, ki jih objavim na mesečni ravni, me veliki odzivi na določene objave vedno znova in znova presenetijo –  na pozitiven način. Ker je december običajno čas za take in drugačne inventure, lahko spodaj preverite, katerih 5 tem in Naturavetal izdelkov je letos poželo največ pozornosti – in prav gotovo popolnoma upravičeno!

Zeolit

V dobesednem prevodu kamen, ki vre, sicer pa bomo zanj zasledili tudi poimenovanja kot je recimo kamen življenja, vulkansko srce ali čarobni kamen. Zeolit je sicer naravni mineral vulkanskega izvora s posebno strukturo, ki nase veže škodljive snovi ter na tak način razstruplja telo, vodo, zemljo … Obstaja več vrst zeolitov, pri ljudeh in živalih se najpogosteje uporablja ti. zeolit klinoptiolit. Nam najbližje nahajališče zeolita je Srbija, sicer pa ga bomo našli predvsem ob termalnih vodah v južni Evropi, Severni Ameriki in na Kitajskem.

Zakaj ga moraš poznati?

Kristalna struktura zeolita naj bi delovala kot goba in nase vezala škodljive snovi ter razbremenjevala zlasti jetra in ledvice. Zeolit naj bi nase uspešno vezal težke kovine, amoniak in histamin, zato je nepogrešljiv pri razstrupljanjih, uspešen naj bi bil tudi pri boju z določenimi patogenimi bakterijami, kot odlična podpora se je izkazal tudi pri driskah, ki so posledica zastrupitve. Na splošno pa pozitivno vpliva na črevesje, hkrati pa telo oskrbuje z nekaterimi minerali, kot so kalcij, magnezij, silicij, kalij.

Preberi več >>>

Poglej izdelek >>>

Kozje mleko

Še vedno verjamete, da psi ne smejo uživati mlečnih izdelkov, ker …? Argument proti mlečnih izdelkom gre največkrat v to smer, da povzročajo prebavne težave in to nedvomno drži, ampak ne smete pozabiti, da mleko ni enako mleku! Skrbno izbrani mlečni izdelki, zlasti fermentirani, so lahko odlična popestritev pasjih obrokov ali zdrav posladek med obroki, seveda ob predpostavki, da pes ni laktointoleranten ali nima alergije na mleko. Večina psov, ki ima težave pri prebavi izdelkov iz kravjega mleka, pa odlično prenaša ovčje in kozje mleko.

Zakaj je kozje mleko drugačno?

Koze so pri hrani izbirčne in pojedo samo najboljše dele rastlin, kar se odraža tudi v kakovosti njihovega mleka, ki ima v primerjavi s kravjim boljšo beljakovinsko sestavo in vsebnost določenih vitaminov ter mineralov v sledeh. Za razliko od kravjega mleka je tudi bistveno lažje prebavljivo. Kozje mleko je pravi »booster« za imunski sistem, zato ga lahko dodajamo psom z oslabljenim imunskim sistemom, nepogrešljiv je kot dodatek k prehrani brejih psic, psic v fazi laktacije ter pri mladičkih, znan pa je tudi po tem, da spodbudi tek neješčim in izbirčnim psom.

Preberi več >>>

Poglej izdelek >>>

Lososovo olje

Je v poplavi različnih olje (konopljino, kokosovo …) lososovo olje sploh še aktualno? Odgovor je prav gotovo DA, lososovo olje je še vedno nezamenljivo, saj nudi najboljši vir omega-3 maščobnih kislin za pse, vendar je zaradi množičnega ribolova in onesnaženosti rib s težkimi kovinami zelo, zelo pomembno katero lososovo olje izberemo; ne samo, da mora biti hladno stiskano, pomembno je tudi ribolovno območje (Atlantik) ter da so lososi divji in ne gojeni. Slednji so problematični z različnih vidikov, zaradi neprimerne prehrane naj bi imeli porušeno razmerje med omega-3 in omega-6, pa še kaj bi se našlo na žalost …

Kdaj skrbniki posežejo po lososovem olju?

Lososovo olje je prav gotovo izbira št. 1, ko beseda nanese na prehranske dodatke za pse, saj včasih samo z dodajanjem rib v prehrano ne moremo zadostiti povečanim potrebam po omega-3 maščobnih kislinah. Nepogrešljivo je pri težavah s kožo (suha koža, prhljaj, alergije …), s sklepi ter ob težavah, ki so povezane s srcem in ožiljem. Marsikateri pasji skrbnik se za lososovo olje odloči, ker je pes bolj izbirčne sorte ali pa če ne želi uživati svežih rib.

Preberi več >>>

Poglej izdelek >>>

Vermprevet in Vermcurat – proti notranjim zajedavcem

Je razglistenje psa na naraven način sploh možno? Koncept, ki deli mnenja med stroko in pasjimi skrbniki. Na eni strani imamo stroko, ki pred takim početjem svari, saj naj bi bilo neučinkovito, na drugi strani imamo na tržišču čedalje več naravnih izdelkov, ki dokazano pomagajo v boju proti notranjim zajedavcem. Ko govorimo o naravnih rešitvah, morate vedeti, da vse ne deluje na vse, prav zato je v takih primerih najbolje izbrati že formulirane izdelke, ki vsebujejo optimalno kombinacijo sestavin in natančna navodila za uporabo in doziranje.

Zakaj Vermprevet?

Vermprevet vsebuje optimalno rastlinsko-zeliščno kombinacijo orehovih listov, bučnih semen, korenčka, propolisa ter eteričnega olja timijana in origana, ki pomaga pri izločanju različnih vrst glist in trakulje, hkrati pa so mu dodane še druge sestavine (cimet, olje črne kumine, kokosovi kosmiči), ki pozitivno vplivajo na zdravje črevesne flore. Če v iztrebku opazite zajedavce, je priporočljivo, da kuro nadaljujete z Vermcuratom, ki vsebuje prašek kamala, sadež tropskega drevesa. Ta dodatno zavira razvoj notranjih zajedavcev, spodbuja čiščenje črevesja in s tem izločanje parazitov.

Naravne rešitve lahko vedno kombinirate s klasičnimi antiparazitskimi sredstvi (1-krat naredite »naravno kuro«, drugič »klasično«) oz. se po potrebi odločite za analizo blata in takoj veste, pri čem ste 🙂

Preberi več >>>

Poglej izdelek >>>

BARF kosmiči

Rešitev št. 1, ko beseda nanese na doma pripravljeno hrano za pse, pa naj bo kuhana ali surova. BARF kosmiči so praktična mešanica dehidrirane zelenjave, sadja in zelišč, izbirate lahko med dvema različnima kombinacijama: brez žit ali s prosom. Oboji so odlični in po sestavi razgibani, tako je končna izbira odvisna od vaši preferenc oz. preferenc vašega psa.

Zakaj so BARF kosmiči tako priljubljeni?

Ker so enostavni za pripravo! Vse, kar potrebujete, je nekaj tople vode in 15 min časa, da se slastna kombinacija rehidrira, potem pa jo zmešate v hrano … in »popoln obrok« je pripravljen. BARF kosmiči so idealna rešitev za vse, ki vam doma kronično primanjkuje sveže zelenjave ali pa se vam niti pod razno ne da pripravljati zelenjave za psa. BARF kosmiče lahko mešate tudi s 100 % mesnimi konzervami, predstavljajo približno 20 do 30 % obroka, odvisno od potreb vašega psa.

Preberi več >>>

Poglej izdelek >>>

Kateri pa je tebi najbolj všeč? 🙂

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.
Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.