Domov » Priporočam » Pasja šola ZA PSA – psom zares prijazna šola

Pasja šola ZA PSA – psom zares prijazna šola

Objavljeno v Priporočam

Pasja šola ZA PSA je psom prijazna pasja šola, ki naše štirinožne prijatelje obravnava celostno. Naš pristop, naravna vzgoja, temelji na razumevanju psa, njegovih potreb, razmišljanja in predvsem komunikacije. Ne poudarjamo šolanja, ampak vzgojo, katere cilj ni pes kot stroj za izpolnjevanje ukazov, ampak zadovoljen, samozavesten in umirjen družinski član, ki se zna tudi sam dobro odločati v različnih življenjskih situacijah. Delujemo v Ljubljani, naš poligon se nahaja na Bizoviku. Nekateri programi, na primer skupinski sprehodi in sledenje, se odvijajo na različnih lokacijah v Ljubljani in njeni neposredni okolici

Šola je del organizacije Pet Dog Trainers of Europe (PDTE), zavezane k doseganju najvišjih standardov na področju dobrobiti, obravnave in vzgoje psov. Dobrobit vašega psa brezkompromisno postavljamo na prvo mesto. Najstrožje se odrekamo uporabi kakršnekoli prisile, bolečine ali strahu pri ravnanju s psi, to načelo pa velja tudi za opremo, ki jo priporočamo. Pri nas boste spoznali enostavne in prijazne načine, kako s psom premagovati vsakdanje izzive: prijeten sprehod s hojo na popuščenem povodcu, mirno druženje z drugimi psi, dober odpoklic … Poudarjamo mentalno stimulacijo, delo z nosom in druge dejavnosti, ki so za psa naravne ter koristne. Skozi obojestransko razumevanje vam bomo pomagali z vašim psom zgraditi trden in prijeten odnos, ki temelji na medsebojnem zaupanju ter spoštovanju.

Pristop do vzgoje, ki ga morda niste vajeni

V Pasji šoli ZA PSA ne boste našli klasičnega šolanja oziroma poslušnosti, prav tako ne boste našli učenja trikcev, oboje z dobrim razlogom. Stremimo namreč k temu, da je pes sposoben samostojno razmišljati in se dobro odločati. Pes, ki potrebuje stalno kontrolo in dobesedno živi »pod ukazom«, v resnici ne more bit srečen (njegov skrbnik pa tudi ne). Namesto tega vas bomo naučili, kako razumeti svojega psa in z njim komunicirati na njemu razumljiv način. Na tej osnovi lahko zgradita dobro sodelovanje brez neskončnih ukazov in prepovedi.

Pri ukazih in trikcih priporočamo zmernost, da v psu ne usahneta radovednost in veselje do raziskovanja, določeni triki pa so poleg tega lahko tudi škodljivi za zdravje. To pa je zelo pomembno za dobro vzgojo in zadovoljno pasje življenje. V pasji šoli ZA PSA pravimo, da ne učimo za izpite, ampak za življenje.

Metode Pasje šola ZA PSA temeljijo na najsodobnejših znanstvenih ugotovitvah. Z veseljem vam bomo pojasnili svoj pristop in odgovorili na vaša vprašanja o številnih temah, povezanih s psi, pa naj bo to prehrana, gibanje, spanje, pasemske lastnosti, oprema ali kaj drugega. Pomagali vam bomo premagovati izzive, kot so pomanjkljiva sobna čistoča, zaganjanje v pse, skakanje na ljudi, strah pred kolesarji ali lajanje na sosedovo mačko. Vse to se da rešiti, in to vedno na psom prijazen način.

Primerna za vse starosti

V pasjo šolo ZA PSA se lahko odpravite z mladičkom, odraščajočim ali odraslim psom. Najmlajšim je namenjen program Prvi koraki, v katerem se psi, stari od dveh do šestih mesecev, že učijo pomembnih življenjskih veščin, zraven pa se seveda tudi igrajo in raziskujejo, kot se za mladičke spodobi. S psi, starejšimi od 6 mesecev, pa se lahko pridružite različnim skupinskim tečajem in delavnicam. Med najbolj priljubljenimi sta delo z nosom in Sprehod s prijatelji, umirjeno pasje druženje, namenjeno socializaciji in pridobivanju prijetnih izkušenj.

Fotogalerija

Tečaje vodim pasja inštruktorica Alja Willenpart. Delo z zavetiškimi psi me je spodbudilo, da sem ob študiju zaključila še srednjo veterinarsko šolo in se nato vpisala na program International Dog Trainer Education v Angliji, kjer se izobražujem pri svetovno priznani kinologinji Turid Rugaas.

Poleg skupinskih programov se lahko odločite tudi za individualno svetovanje, to je posebej primerno za lastnike psov z vedenjskimi težavami, pa naj bo to plahost, reaktivnost, uničevanje ali kaj drugega. Za individualno svetovanje se odločajo tudi odgovorni bodoči skrbniki, ki se šele pripravljajo na prihod novega družinskega člana v njihov dom. Lepo vabljeni, da se nam pridružite!

 

Člani ZHP kluba imajo v Pasji šoli ZA PSA 5 % popust na vse njihove storitve. Kako postanem član ZHP Kluba?

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.
Pasja šola ZA PSA
Sledi Pasja šola ZA PSA:
Psom prijazna pasja šola, ki štirinožne prijatelje obravnava celostno. Naš pristop, naravna vzgoja, temelji na razumevanju psa, njegovih potreb, razmišljanja in predvsem komunikacije. Tečaje vodim pasja inštruktorica Alja Willenpart. Delo z zavetiškimi psi me je spodbudilo, da sem ob študiju zaključila še srednjo veterinarsko šolo in se nato vpisala na program International dog trainer education v Angliji, kjer sem leta 2017 zaključila izobraževanje pri svetovno priznani kinologinji Turid Rugaas. Znanje redno nadgrajujem na izobraževanjih doma in v tujini. Več o pasji šoli Več o Pasji šoli ZA PSA si preberite na naši spletni strani, za psa.si
Pasja šola ZA PSA
Latest posts from

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.