PREDAVANJA

MAREC: Na naraven način do zdravja pasjih sklepov in hrbtenice

psi težave s sklepi in hrbtenico

Kateri so najpogostejši vzroki za bolečine v sklepih in hrbtenici in na kakšne načine, lahko te težave rešujemo? Čeprav se nam pogosto ne zdi tako, lahko za zdravljenje tovrstnih težav veliko naredimo sami in sicer z različnimi preventivnimi ukrepi, dopolnilno prehrano ali izbiro primerne podporne terapije.

Predavanje bo vodila Špela Suhač, veterinarka in energijska osteopatinja ter bodoča homeopatinja, ki ima neprecenljive izkušnje in ogromno znanja, ko beseda nanese na različne težave z gibanjem.

 Več informacij in prijava >>>

 

 

APRIL: ABC Homeopatije za pse

homeopatija za pse

Homeopatija je postala priljubljena komplementarna metoda zdravljenja tudi pri živalih in čeprav lahko vsak kupi homeopatsko zdravilo in »zdravi« svojega psa, je nujno, da se pozanimamo o pravilni uporabi homeopatskih sredstev, da vemo, katere akutne težave lahko rešujemo sami in kdaj je nujen posvet pri veterinarju homeopatu. Predvsem pa je pomembno, da sploh vemo, kako homeopatija deluje in zakaj za eno težavo obstaja več zdravil.

Predavanje bo vodil Rok Planovšek, veterinar in homeopat.
Več informacij in prijava >>>

 

 

MAJ: Bolhe in klopi ter (naravne) rešitve zanje

zajedavci pr psih in rešitve zanje

Lahko noč in eno bolho za pomoč? Ne, hvala in čim manj zajedavcev, prosim! Bolhe in klopi so nočna mora vsakega pasjega skrbnika: klopi so prenašalci številnih bolezni, bolhe pa povzročajo nepotrebno praskanje in srbenje, sploh če je pes alergičen na bolšji pik. Zaščita psa je pomembna, kaj od naravnih sredstev lahko pride v poštev in kako ravnati odgovorno v primeru uporabe kemijskih repelentov? Kaj pa notranji zajedavci?

Predavanje bo vodila dr. Mojca Cerovšek, veterinarka in bioresonančna terapevtka.

Več o predavanju in prijava >>>

 

 

MAJ: Pes – najboljši prijatelj ali stroj?

dog-1867604_640

Psi so nekoč z nami razvili vez, saj so v osnovi oportunisti in jim je bilo življenje s človekom lažje; bili so lovci, prinašalci, čuvaji, pastirji ... Danes psi v sobivanju s človekom pogosto ne morejo več izživeti vseh svojih nagonov, zato lahko prihaja do vedenjskih težav, ki jih rešujemo na različne načine. Na tem predavanju bomo pregledali različne metode šolanja ter poskušali ozavestiti, kako lahko psu postanemo še boljši prijatelji in obratno.

Predavanje bo vodila Manca Černigoj, inštruktorica (ki se tega naziva sicer otepa) in velika zagovornica različnih alternativnih pristopov šolanja in vzgoje psov, z bogatim naborom izobraževanj pri nas in v tujini.

 Predavanje bo potekalo 13. 5. 2017, ob 17. uri. Podrobnejši opis sledi kmalu.

 

DELAVNICE

FEBRUAR: Popoln obrok za psa

popolna hrana za pse

Idealen čas za ponovitev delavnice Popoln obrok, kjer se bomo spoznali z vsemi miti, ki se pojavljajo okoli pasje hrane ter različnimi teorijami – sistemi hranjenja, ki nemalo lastnikom povzročajo preglavice, ko se sprašujejo, kaj je zdaj res in kaj ni, zakaj nekdo pravi tako, drugi drugače? Na delavnici se bomo spoznali z osnovami: kako začeti s pripravo pasje hrane in kako pripraviti "popoln" pasji obrok, katera razmerja upoštevati in kako določiti pravo količino hrane, katere so primerne in katere ne? Predstavili bomo tudi nekaj rešitev za dopustniške dni ter se dotaknili bolj perečih tem, kot so potencialne okužbe ter se spoznali s tem, kako hrana funkcionira v pasjem telesu.

 

Več informacij in prijava >>>

 

APRIL: Masažni dotiki za zdrave sklepe in hrbtenico

dog-1344790_1920
Na delavnici se bomo poglobljeno lotili različnih prijemov in masažnih tehnik, ki jih lahko na našemu psu izvajamo ob različnih priložnostih, tako v preventivne kot kurativne namene. Katere tehnike masaž so primerne in varne ter jih pravilno uporabljamo na psu? Kako masiramo pasji hrbet in kako lahko ugotovimo, če psa nekje boli? Kako ga lahko v ta namen pravilno pretipamo in katere dotike ob tem uporabiti?

Delavnico bo vodila Špela Suhač, veterinarka in energijska osteopatinja.

Več informacij in prijava >>>

 

 

MAREC: Izdelava naravnega repelenta

herbal-tea-1410563_640Marec je skrajni čas, da začnemo aktivno razmišljati o (naravni) zaščiti našega psa proti klopom in bolham. Skupaj s Katarino Kovačič, Zeliščni vrt Cvetka, bomo na kratki delavnici izdelali naravni repelent, Katarina pa bo predstavila tudi nekaj zelišč, ki nam bodo na splošno pomagala v boju proti zajedavcem ali pomagala v primeru borelioze (kot podporna terapija).

Več informacij in prijava >>>

Splošne informacije in hitra prijava

Cena: predavanje = 15 €, delavnica = 40 €. izdelava naravnega repelenta = 20 €
Popust: 2 predavanji 28 €, 3 predavanja: 39 €, 4 predavanja: 48 €. 
Predavanje po izbiri + delavnica Popoln obrok: 50 €. 
Predavanje Na naraven način do zdravja pasjih sklepov in hrbtenice + delavnica Masažni dotiki za zdrave sklepe in hrbtenico = 50 €. 

Ker je število mest omejeno, je nujna prijava preko spletnega obrazca. Za dodatne informacije pišite na [email protected] ali pokličite na 040 760 202, od PON - PET, med 10:00 in 18:00.

Prijava

    Vaše ime (obvezno)

    Vaša telefonska številka (obvezno)

    Vaša e-pošta (obvezno)

    [wpgdprc "By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website."]

    Zanima me ...