Domov » Kuhana hrana za pse » Zasneženi pasji piškoti – božični recept!

Zasneženi pasji piškoti – božični recept!

Objavljeno v Kuhana hrana za pse

Greh bi bil, če bi veseli december minil brez praznično obarvanega recepte za pasje piškote! Se strinjate? Seveda so tej pasji piškoti primerni za celoletno uživanje, a peke za pasje prijatelje se bodo v teh dneh verjetno lotili tudi tisti, ki se sicer ne smukajo kaj preveč okoli kuhinje in pečice. Recept je preprost in zdrav, na koncu prispevka pa najdete tudi praktičen nasvet, kako lahko nadomestite jajca pri peki pasjih keksov. Ker obožujem sneg, sem piškote po vrhu tudi zasnežila, garantiram pa, da bodo teknili tudi brez tega!

Božični pasji piškoti – sestavine in priprava

Tako morajo zgledati, preden gredo v pečico.
Tako morajo izgledati, preden gredo v pečico.

Sestavine:

 • 200 g pirine moke
 • 2 JŽ kokosovega olja
 • 2 ČŽ cimeta
 • 0,8 dcl vode
 • 1 jajce
 • mandlji

Za tiste, ki prisegate na bolj mesne variante, preverite recept za pasje piškote z jetri.

Priprava:

 1. Zmešate moko, cimet, kokosovo olje in jajce, da dobite gosto maso.
 2. Testo razvaljate na 0,5 cm debeline in z modelčki oblikujete pasje piškote.
 3. Preden jih daste v pečico, jih lahko povaljate v zdrobljenih mandljih ali nesladki kokosovi moki. Nesladko kokosovo moko dobite v vseh trgovinah z bio/eko prehrano.
 4. Piškote položite v ogreto pečico in pečete 20 min na 180˙C.

S čim lahko nadomestite jajca?

Ker je veliko psov alergičnih na jajca, sem pri pripravi recepta upoštevala tudi hude občutljivčke. Načinov, kako lahko v pecivu (človeškem in pasjem) nadomestite jajca, je več:

 • jajčni nadomestki, ki jih dobite v trgovinah z zdravo in posebno prehrano. Jajčni nadomestki so, logično, brez jajc, osnovani na škrobu
 • namočeno laneno seme oz. sluz, ki nastane ob namakanju lahko uporabite namesto jajc (enako velja tudi za indijski trpotec ali chia semena). Pri lanenih semenih velja pravilo 1 ČŽ = 1 jajce. Sluz, ki nastane ob namakanju, bo namreč nadomestila vezivo, ki bi gasicer ustvarila jajca.

…kaj pa moka?

Če iščete brezglutensko različico piškotov, potem uporabite temu ustrezne brezglutenske moke (ajdova, ovsena, koruzna), ampak se testo nikoli ne bo tako lepo razvaljalo in jih boste namesto z modelčki oblikovali z žličko (kupčke).

Recept je human-safe, kar pomeni, da lahko pasje piškote brez težav uživamo tudi ljudje 😉 Dober tek!

Več receptov za pasje piškote najdeš tukaj, če pa se ti ne da packati v kuhinji, lahko ideje za druge zdrave priboljške za pse preveriš tukaj.

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.