Domov » V živo » REŠITVE za pasje alergije

REŠITVE za pasje alergije

Objavljeno v V živo

Sobotni popoldan je minil v iskanju alternativnih rešitev, po katerih lahko posežemo skrbniki alergičnih psov. Predavanje je vodila Maja Napret, bioresonančna terapevtka, ki je pomagala že ogromno živalim, pa ne samo takim, ki imajo težave z alergijami, saj je bioresonanca učinkovita tudi kot protibolečinska terapija ali podporna terapija ob številnih drugih (kroničnih obolenjih). V uvodu je Maja predstavila, kako deluje bioresonanca, potem pa smo se posvetili konkretizaciji rešitev: kako pomagati psu, ki je alergičen in kaj lahko skrbniki psov naredimo, da omilimo alergične izbruhe in tako psu olajšamo akutna stanja?

Preproste rešitve za pse z alergijami

Poleg hlajenja in čiščenja prizadetih delov (recimo z žajbljevim poparkom) moramo poskrbeti za celostno krepitev imunskega sistema in »čiščenje« organizma, recimo z glino, s katero lahko naredimo očiščevalno kuro za psa in seveda tudi zase! Posebno pozornost moramo nameniti hrani, ki jo pes uživa; najboljša rešitev je seveda doma pripravljena hrana, saj imamo tako popoln nadzor nad sestavinami, ki jih pes uživa. Problem industrijsko pripravljene hrane za pse je med drugim tudi v tem, da lahko vsebuje zgolj »sledove« nečesa, na kar je pes alergičen in že samo ta »sled« je dovolj, da psu povzroči burno alergijsko reakcijo.

Če imamo doma občutljive in alergične pse, moramo biti še toliko bolj pozorni, s čim pride pes v stik in lahko mimogrede povzroči (dodatne) težave: ležišča perimo z neagresivnimi pralnimi sredstvi (soda bikarbona, jabolčni kis …), enako velja za čiščenje pasjih skled, mimogrede, zamenjajmo jih za steklene ali keramične, pazimo tudi, kakšna čistila uporabljamo za čiščenje stanovanja, ampule in insekticidne ovratnice zamenjajmo za naravno alternativo, psa pa kopajmo z blagimi zeliščnimi šamponi.

Fotogalerija

Gibanje in mentalna zaposlitev psa sta prav tako pomembna!

Ob vsem tem pa ne smemo pozabiti tudi na mentalno zdravje psa – gibanje na svežem zraku deluje blagodejno na zdravje in imunski sistem psa. Poleg tega bomo z rednimi sprehodi ali z drugimi oblikami mentalnih izzivov psu potrošili višek energije, ki se lahko kaže tudi v različnih oblikah destruktivnega vedenja, ki včasih meji že na obsesivno kompulzivne motnje.
Sobotno druženje je trajalo skoraj do 19. ure, saj so v »neuradnem« delu obdelali še najrazličnejše teme: od težav s pesticidi na travnikih do težav, ki butajo navzven zaradi stresa. Podobno kot je na preteklem predavanju sklenila Mojca Sajovic, pravi tudi Maja: nikoli se ne vdajte se in nikoli ne prenehajte iskati rešitve za vašega psa!

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.