Domov » Trendi » Slovenska zeliščna rešitev proti klopom in bolham

Slovenska zeliščna rešitev proti klopom in bolham

Objavljeno v Trendi

Prvi klopi so naše kosmate prijatelje že napadli. Ker je napad najboljša obramba, si upam trditi, da smo skrbniki živali že do zob oboroženi z različnimi pripomočki in sredstvi, ki odganjajo bolhe in klope. Zeliščno pršilo proti klopom Cay si prav gotovo zasluži mesto med vašim orožjem, s katerim napadate nepovabljene goste; ne samo, da je popolnoma naravno, temveč je tudi popolnoma slovenski proizvod, pod katerega se podpisuje Katarina Kovačič z Zeliščnega posestva Cvetka.

Učinkovito repelentno delovanje

Zeliščno pršilo proti klopom ima dokazano učinkovito repelentno delovanje, kar pomeni, da preprečuje, da bi klopi (pa tudi bolhe in drug mrčes) sploh zašli na tvojega psa. Različna sredstva proti klopom in bolham namreč delujejo na različne načine: nekateri repelentno, drugi pa tako, da obiska klopov (ali bolh) ne preprečujejo, bo pa zajedavec umrl, ko se bo prisesal na psa – a do ugriza še vedno lahko pride.

Katarina je v zeliščno pršilo proti klopom Cay zmešala same odlične izvlečke zelišč, ki jih na njenem posestvu prideluje ter predeluje popolnoma sama (z izjemo cimeta in atlantske cedre, ki pri nas ne uspevata). Cay tako vsebuje izvleček bazilike, timijana, atlantske cedre, limonske trave, poprove mete in limone ter eterično olje cimeta in geranije.

Vsi našteti naravni izvlečki slovijo po tem, da odganjajo klope, bolhe in drug mršes ter preprečujejo njihov razvoj, imajo pa tudi kup drugih pozitivnih učinkov na kožo in dlako. Izvleček limonske trave denimo uravnava izločanje loja, medtem ko izvleček bazilik izboljša rast dlak, timijan deluje protibakterijsko … Vsak po svoje je super, kombinacija različnih izvlekov pa njihovo delovanje samo še dodatno okrepi.

zeliščno pršilo proti klopom cay

Popolnoma naravno

Verjetno ni treba posebej izpostaviti, da je pršilo proti klopom Cay popolnoma naraven izdelek in zato tudi absolutno varen, če pridete z njim v stik. Še več – za odganjanje klopov in mrčesa ga lahko uporabite tudi sami 🙂

Kaj o Cayu pravijo zadovoljni uporabniki?

Naš Don nima več klopov odkar uporabljam ta sprej, res sem vesela, da mi končno ni potrebno več uporabljati kemije. Darinka

Odkar je psica našprejana, ne prinese več klopov iz gozda, odličen izdelek! Joži

Lepo diši pa še super učinkovit! Sabina

Kako pogosto uporabljati zeliščno pršilo proti klopom?

Katarina pravi, da po potrebi. Ker ne vsebuje nobenih kemičnih snovi, ga ne morete »predozirati« in psa rahko z njim našpricate vsak dan in dodaja, da je običajno čisto dovolj, če ga na psa nanesete 1-krat tedensko. Če psa skopate ali pa se okopa sam v bližnjem potoku, pa morate seveda nanos ponoviti.

Čeprav je izdelek popolnoma naraven, vsebuje eterična olja, ki lahko pri nekaterih psih, zlasti tistih z zelo občutljivo kožo, sproži blago draženje ali rdečico. Rešitev: Cay najprej preizkusite na manjšem delu kožuha/kože in opazujte reakcije. Moja izkušnja – ker imam psa z relativno občutljivo kožo – zeliščno pršilo Cay proti klopom se pri nas obnese brez težav in ne povzroča draženja kože.

PRO nasvet: različni psi različno odreagirajo na ponujene (naravne) rešitve in so različno dovzetni za »nabiranje« klopov. Tudi boj proti zajedavcem se začne od znotraj navzen, s krepitvijo imunskega sistema in primerno svežo prehrano. Različne naravne rešitve pa lahko vedno tudi kombiniramo med sabo ter tako dosežemo še boljše in bolj optimalne rezultate. Na koncu je vse odvisno od vašega psa!

Stranski učinek? Lep in svetleč kožuh!

Katarina je kombinacijo naravnih izvlečkov in drugih naravnih sestavin, kot je recimo umiljeno kokosovo olje in glicerol zasnovala tako, da bodo hkrati z odganjanjem klopov poskrbela tudi za zdravo in sijočo dlako. To pa je, malo za hec, malo za res, edini stranski učinek, ki mu je pes izpostavljen.

Šalo na stran: Cay pršilo proti klopom in bolham je definitivno zadeva, ki jo morate preizkusiti, če je še niste. Ker gre za popolnoma naraven izdelek, ga lahko brez zadržkov kombinirate tudi z ostalimi naravnimi rešitvami proti klopom in bolham, ki jih imate v vaši domači “orožarni”!

Vse izdelke za pse Zeliščnega posestva Cvetka si lahko ogledate tukaj >>>

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.
Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

2 Responses

 1. LEA
  | Odgovori

  POZDRAVLJENI, MI S PSIČKO NIMAMO PROBLEMOV IN TUDI UPORABLJAMO NARAVEN REPELENT, BOM PA KUPILA TUDI TEGA, KI GA PREDSTAVLJATE… VECJI PROBLEM JE NAS MUC, KI JE NOTRANJE ZUNANJI. DNEVNO ODHAJA VEN IN SE VRAČA, VSAK DAN GA PREČESEM VEČKRAT… IN V TEM ČASU NA DAN POČEŠEM DO 10 KLOPOV, KI LEZEJO PO NJEM IN SE ŠE NISO PRISESALI. VETERINAR PRAVI, DA JE TO NORMALNO IN, DA ČE SE GA BO KATERI “PRIMIL” , BO TAKO IN TAKO POGINIL???!!!
  OK…., MENE SKRBI, DA SI BO KATERI, KI SE MOJI KRTAČI IZMUZNE , NAŠEL GOSTITELJA ENEGA OD DRUŽINSKIH ČLANOV, KO SE CRKLJA IN SPI Z NAMI.
  KAJ TOREJ UPORABITI…? SAJ VEM , DA SO OLJA, KI SO V PASJIH REPELENTIH LAHKO STRUPENA ZA MUCKE?
  HVALA IN LP

  • Lena Gregorčič
   Lena Gregorčič
   | Odgovori

   Živjo Lea,

   verjetno bi bilo najbolj pametno najti zaščito, ki je primerna tudi za mačke 🙂 Če se ne motim, se Cay lahko uporablja tudi za mačke. Najbolje, da to preverite pri Katarini Kovačič (Zeliščno posestvo Cvetka), ki je formulirala ta izdelek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.