Domov » Trendi » Veterinarka Živa potrebuje tvojo pomoč

Veterinarka Živa potrebuje tvojo pomoč

Objavljeno v Trendi

Posredujem vabilo k zanimivemu sodelovanju, primerno za vse pse s kroničnimi bolečinami oz. so stalno ali občasno na analgetikih.

Je vaš pes (ali morda poznate kakšnega primernega, katerega lastniku bi lahko posredovali informacijo?) eden izmed tistih, ki ga pestijo kronične bolečine? Naj gre za artritis, težave s hrbtenico, je ves otrdel pa to pripisujete starosti? Potrebuje morda celo analgetike, stalno ali občasno?

Naj se predstavim in povem, za kaj gre. Moje ime je Živa Černe, sem sicer povsem običajna veterinarka za pse in mačke, daleč od specialista in še dlje od ortopeda, vendar sem zadnje čase zasledila precej zgodb ljudi, ki uspešno hranijo svojim psom, ki imajo težave z bolečino, kurkumo v obliki zlate paste.

Toliko zgodb iz vsega sveta in tako prepričljivih, da sem se odločila zadevo malo bolj raziskati pri psih v Sloveniji – vsaj v toliko, da vidim, ali sama verjamem v učinkovitost ali ne. Sicer na precej »amaterski« način, ker sredstev in pogojev za resnejše študije itak nimam, delam namreč v majhni veterinarski ambulanti. Za omenjeno raziskavo ne bom prejela nobenega plačila, ne sodelujem ne s fakulteto, ne kakim inštitutom ali drugo znanstveno ustanovo in tudi vam ničesar ne bom prodajala, vse skupaj delam iz lastne radovednosti. Sestavine za zlato pasto so namreč poceni in lahko dostopne vsakomur.

Kar želim od vas v zameno za navodila/svetovanje, je, da če se odločite za sodelovanje in dobite zeleno luč glede na zdravila, ki jih vaš pes prejema; da pripravljate in hranite psu zlato pasto 3 MESECE, ne glede na to, ali opazite pozitiven učinek ali ne (če ga ne, torej nehate po 3 mesecih). Priprava paste vzame cca. 15 minut (+ še nekoliko zraven za mletje popra) približno vsake 2 tedna, zelo podrobna navodila v slovenščini vam bom posredovala po e-mailu.

Poleg tega vas bom prosila za izpolnitev ene ankete pred začetkom hranjenja, po 3 mesecih pa vam bom poslala novo anketo, v kateri boste ocenili, ali je pasta vašemu psu pomagala ali ne. Ocenjevanje učinka na ta način je seveda zelo subjektivno, torej ta študija ne bo imela neke znanstvene teže, ampak sem mnenja, da si bom z njo vseeno lahko pomagala, vsaj kot prvi korak – če ne, se v to ne bi podala.

Če vas sodelovanje zanima, mi pišite na [email protected], da vam posredujem več informacij! Psa ne bo potrebno voziti na nobene preglede do mene – vse, kar sem si zastavila zaenkrat, bomo lahko opravili prek elektronske pošte. Zelo bom vesela tudi, če sporočilo delite naprej! Hvala!

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.
ZHP
Sledi ZHP:
ZHP je spletno mesto za vse skrbnike psov, ki se ne zadovoljijo s klasičnimi odgovori. Nikar ne spreglejte ZHP kluba!

2 Responses

 1. Tina
  | Odgovori

  Zdravo, mene zanima ta pasta in sem pripravljena sodelovat s svojo 9,5 letni kavalircico honey.

  • Lena Gregorčič
   Lena Gregorčič
   | Odgovori

   Pozdravljeni! Kot je zapisano v objavi, se obrnite na kontaktni e-naslov, ki ga je navedla Živa. LP

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.