Domov » V živo » Že veste, kaj boste počeli marca?

Že veste, kaj boste počeli marca?

Objavljeno v V živo

Marec prinaša kar nekaj zanimivih srečanj za pasje skrbnike in njihove kosmate prijatelje. Osrednja nit so že dolgo napovedani zdravi sklepi in hrbtenica, a ker se marca ne zbujajo samo ptički in rožice, temveč tudi klopi in bolhe, bomo »skuhali« tudi odličen naravni repelent, skupaj s kužki pa se bomo sproščali na TTouch® sprostitvenih uricah.

Jaz komaj čakam, pa vi?

Sklepi in hrbtenica: z naravo do zdravja

Tega predavanja in delavnice, ki mu bo sledila, pa se res iskreno veselim! Pri težavah z gibanjem, kot je recimo šepanje psa, je običajno tako, da dokler jih ne, se okoli tega sploh ne sekiramo – ker se našemu psu to pa res ne more zgoditi, ko pa do težav pride, nas zagrabi panika: takrat bi naredili vse, da bi pes lahko spet normalno hodil in se brezskrbno podil po travnikih. Dejstvo je, da lahko sami veliko naredimo za preventivo, ko pa se težave že pojavijo, jih lahko obvladamo na različne načine, od dodatkov k prehrani do različnih masažnih dotikov in podpornih terapij. Rešitev je veliko, samo vedeti moramo, po čem poseči;

Špela Suhač omenjeno področje zares obvlada in pomagala je že številnim psom in njihovim skrbnikom. Je energijska osteopatinja, ki zaključuje izobraževanje iz homeopatije za živali.

Masaža psa: dotiki za zdrave sklepe in hrbtenico

Na tej delavnici, ki se je bomo udeležili skupaj z našimi kosmatinci, nam bo Špela pokazala masažne dotike, ki bodo poskrbeli za zdrave sklepe in hrbtenico ali pa bomo z njimi poskrbeli za hitrejše okrevanje psa. Dotiki so seveda tudi več kot odlični tudi »samo« za sproščanje). Masažni prijemi, ki se jih bomo naučili na delavnici, so popolnoma varni tudi za domačo uporabo in jih bomo potem lahko pridno izvajali tudi doma in tako našemu kužku pomagali do boljšega počutja. Na delavnici se bomo naučili, kako masirati pasji hrbet ter spoznali bomo različne akupresurne točke, nekaj prijemov za raztezanje, nekaj dotikov klasične in tui-na masaže.

Špelino predavanje ni predpogoj za delavnico, se pa z njim odlično dopolnjuje. Delavnica je namenjena vsem, ki si želite razširiti obzorje na tem področju, se naučiti pravilno pretipati psa ter preventivno ali kurativno poskrbeti za optimalno gibanje.

TTouch® sprostitvene urice

Sproščanja s kužkom ni nikoli preveč 🙂 Na tokratni TTouch® delavnici, ki jo bo vodila Darja Žnidaršič, se bomo spoznali z osnovami Tellington Touch® metode, dotike pa bomo »vadili« neposredno na naših kužkih. TTouch® je veliko več kot samo manualna terapija, Darja vedno poudarja, da gre za sozvočje srce in uma ter obliko terapije, kjer se moramo pogosto zanesti na intuicijo. TTocuh® nam pomaga ob številnih priložnostih, pa naj bodo to vedenjske ali zdravstvene težave, seveda pa ga lahko na kužku in naših bližnjih izvajamo tako, kot je omenjeno v naslovu: za sprostitev.

Izdelava naravnega repelenta

Konec marca bomo s Katarino Kovačič izdelali naravni repelent proti bolham in klopom, predstavila pa nam bo tudi nekaj zelišč, ki nam lahko pomagajo ob težavah z zajedavci, tudi takrat, ko že pride do okužbe (recimo borelioze). Receptov za naravne repelente je na spletu ogromno, na tej delavnici pa imate možnost dobiti preverjene informacije, saj je Katarina odlična zeliščarka, ki na svojem zeliščnem vrtu Cvetka prideluje številna zelišča, izdeluje kreme, čaje, šampone in ter seveda tudi naravne repelente! Delavnica bo potekala 24. 03. ob 18:30, prijavni obrazec najdete pod opisom delavnice.

A vidite – marec bo pester! Na delavnicah je število mest zelo omejeno, zato si pravočasno zagotovite mesto, Špelino predavanje pa je že prihodnji teden in se hitro polni 🙂

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.