Domov » Trendi » Glavno merilo: dobre sestavine in zadovoljni psi!

Glavno merilo: dobre sestavine in zadovoljni psi!

Objavljeno v Trendi

Letos septembra so minila natanko 3 leta, odkar sva z Juretom prvič sedela na kavi in se pogovarjala o tem, če je sodelovanje med Kosmatinčki in ZHP-jem možno in smiselno. Jaz sem iskala nekoga, ki bi lahko mojim bralcem in sledilcem ponudil preverjene, dobre in naravne dodatke k sveži hrani ter nudil odlično alternativo za tiste dni in kompromise v življenju, ko hranjenja psa s surovo hrano ni mogoče. Jure pa si je želel, da bi Naturavetal izdelke poskusil čisto vsak pes, ki ima doma ozaveščenega skrbnika.

Tri leta kasneje lahko rečem, da nama je uspelo in odkar se je Juretu pridružila še Valerija, smo z njeno strokovno podkovanostjo razrešili marsikateri mit in ozavestili prenekatere pasje in mačje skrbnike! Poglejmo zakaj 🙂

Tako smo pozirali, ko smo se srečali na Fešti za ljubitelje živali v Kopru.

Hladno stiskana hrana za pse z naravnimi vitamini

Naturavetal peleti so me prepričali zato, ker so vse sestavine, vključno z vitamini in minerali, popolnoma naravnega porekla. To je samo eden izmed razlogov, zakaj so kot taki tudi primerna alternativa hranjenju s surovo hrano, ko to ni mogoče ali pa ko je treba v življenju skleniti take in drugačne kompromise. Naravni vitamini in minerali v hladno stiskani hrani za pse je tudi bila prva tema, ki sem jo v zvezi z Naturavetalom in Kosmatinčki objavila na ZHP-ju, ostalo je zgodovina!

Hladno stiskane hrane za pse zdaj  ni treba posebej prestavljati, saj zdaj že ptički na veji čivkajo, da so peleti hladno stiskani in ne ekstrudirani, zaradi česar se lažje prebavljajo in zmanjšujejo verjetnost za zasuk želodca. Hladno stiskana hrana za pse je priljubljena tudi zato, ker se lahko brez težav kombinira s svežo hrano.

Sestavine

Kakovostno meso različnih beljakovinskih virov – od lososa do kunca, ki sta pogosta izbira alergikov, do klasičnih vrst mesa, kot sta govedina in piščanec. Mokra hrana je na voljo tudi z divjačino, raco, kozo … Vse skupaj pa je dopolnjeno z različnimi kašami (ajdova, prosena …) in pestrim naborom zelišč, olj, gline in drugih sestavin, ki so najboljši vir popolnih naravnih vitaminov. Stvar je namreč zelo preprosta:  z denarjem se me ne da kupiti, zame so merilo sestavine in zadovoljni psi ter njihovi skrbniki. V primeru Naturavetala pa tudi moja lastna izkušnja: večina izdelkov, ki je objavljena na ZHP-ju, je tudi 2-krat stestirana: na mojem psu in na meni. Tako lahko brez težav priznam, da si z njihovim kozji mlekom včasih pripravim čokolino, da sem korenčkov granulat jedla med mojo trebušno virozo in da si BARF kosmiče zamešam tudi v moj jogurt. Moram še kaj dodati? 🙂

Naturavetal ima na voljo več različnih okusov peletov, vsem je skupno to, da so sestavine obdelane na približno 40°C v zelo kratkem času, da se tako ohranijo hranilne snovi. Meso je sušeno izključno na zraku in ne vsebuje stranskih produktov predelave mesa mesno-predelovalne industrije. Osnovne sestavine so krasno dopolnjene z zelišči, začimbami, algami in oljem, ki poskrbijo za optimalen vnos vitaminov in mineralov ter poskrbijo za celostno podporo organizmu.

O odlični izkušnji z Naturavetal hrano pričajo tudi izjave številnih zadovoljnih strank:

Odlična mokra hrana

Naturavetal ima tudi bogat nabor mokre hrane v različnih okusih in oblikah. Poleg pločevink, ki so na voljo kot popolni obroki ali v 100 % mesni sestavi in jim potem lahko dodamo sestavine po meri in želji našega psa (različne kaše, zelenjava, sadje …) so tukaj še mesne klobase, ki so prav tako na voljo v dveh različicah: popolni in dopolnilni. Mokra hrana je sploh primerna izbira za vse, ki imajo težave z ledvicami ali sečili, pa tudi za bolj elegantno izpolnjene pse, ki so na prisilni dieti – mokra hrana namreč prej ustvari občutek sitosti v želodcu. Naturavetal pločevinke so brez sintetičnih konzervansov, sestavine pa so kuhane na nizkih temperaturah in v kratkih časovnih intervalih, da se tako ohranijo vsi naravni vitamini in minerali. Mišičnini so dodani tudi organi, izbirate pa lahko med številnimi okusi – od divjega zajca do bivola! Več o Naturavetal mokri hrani si lahko prebereš tukaj.

Dodatki, dodatki, dodatki! Naravni, seveda 🙂

Tema, o kateri najraje raziskujem in pišem, saj sem pogosto znova in znova presenečena, ko vidim, s čim vse lahko popestrimo pasje obroke! Ko sem prvič zajadrala na Naturavetal stran, sem takoj klicala Jureta in ga napadla: Jure, zakaj nimaš tega? In tega? In tegaaaa? Slovenski psi to nujno rabijo 🙂

Naturavetal ima namreč res bogat repertoar dodatkov za najrazličnejše različne priložnosti: od BARF dodatkov do podpore pri okrevanju (probiotiki, recimo) in splošnih dodatkov, ki koristijo imunskemu sistemu (lososovo olje, zeolit …) Daleč največ zanimanja je po dodatkih, ki zagotavljajo popolnost in uravnoteženost svežih obrokov, npr. BARF kosmiči, pa korenčkov granulat, ki je, če mene vprašate, obvezna oprema v pasji shrambi! Je prva in odlična pomoč pri prebavnih težavah ter super rešitev za vedno lačne pse in pse na dieti. In to je seveda samo nekaj dodatkov, ki jih lahko naštejem iz glave oz. nekaj tistih, ki jih imam tudi jaz na moji pasji polici.

Kam naprej?

Kako – kam naprej? Dalje! Druge ni 🙂 Po izjemno dobrem odzivu na poletno nagradno igro in nor odziv na intervju, ki sem ga objavila na začetku septembra ter vseh drugih aktivnosti, ki jih skupaj načrtujemo v prihajajoči sezoni, ne dvomim, da bo še bolj pestro kot je bilo pretekla leta! Več izveste že prihodnji mesec, do takrat pa vas lepo vabim, da preverite celotno ponudbo Naturavetala, ki jo omogočajo kosmatincki.si. Za več novosti pa obvezno spremljaj tudi ZHP!

Preveri celotno ponudbo na kosmatincki.si >>>

Se prvič srečuješ s hladno stiskanimi peleti? Kosmatincki.si imajo na zalogi tudi testerčke! Piši jim na i[email protected], kjer ti bodo prijazno pomagali in svetovali.

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.
Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :) Podpri ZHP: obišči trgovino ali preveri, kako lahko drugače pomagaš tudi ti.
Lena Gregorčič
Latest posts from

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.