Domov » Trendi » Rinfuza v Boršeti: še korak bližje čistejšemu okolju!

Rinfuza v Boršeti: še korak bližje čistejšemu okolju!

Objavljeno v Trendi

Tudi skrbniki živali puščamo svoj odtis v okolju, zato se moramo potruditi, da bo ta čim bolj zelen in trajnosten. Na ZHP-ju sem že večkrat delila konkretne ideje, kako smo lahko v odnosu do okolja bolj trajnostno usmerjeni – pri shranjevanju hrane za pse se (kolikor se le da) izognemo plastiki, stare majice lahko recikliramo v nove pasje igrače, karton v mačji praskalnik, veliko pa lahko naredimo tudi z že na videz odsluženo pasjo opremo – skratka, naredimo lahko prav gotovo veliko več, kot se morda zdi na prvi pogled.

Zato sem bila na prvem pokarantenskem gintonicu, ki sva ga s Katjo pili v enem izmed najinih najlubših lokalov ob morju, popolnoma navdušena nad njeno idejo: “Ej, veš kaj bom zdaj naredila po karanteni? Priboljške za pse na rinfuzo!”

O uau! Top! Ampak v kaj pa jih boš zapakirala?

“Ja saj to. Ne vem. Bi rabila neke vrečke iz bombaža …”

… je zaključila Katja in to ravno v trenutku, ko se je šivilja v meni spraševala, kam naj z vsemi metri blaga, ki se mi vztrajno nabirajo v omari. In kot bi vesolje vedelo, da imam že leta idealen bombaž za ta namen, ki je nebeljen, popolnoma neobdelan, skratka tak bombaž, kot je bil včasih; na otip malo trd in nevoljen, a z redno uporabo in pranjem se zmehča. S pranjem postaja tudi bolj bel in izgublja tisti rahlo bež pridih, ki ga sicer ima v njegovi osnovni – nebeljeni – obliki. 

Čez nekaj dni sem ji že dostavila vzorce, uredili sva detajle in nastala je Boršeta, vrečka za večkratno uporabo, za katero pravim, da je narejena po meri Tačkinih priboljškov: zvrhana vrečka nanese točno 300 g priboljškov, ki so trenutno na voljo v 3 okusih: jetrni trenirančki, lososove ribice iz Izole in puranji keksi. Napolnite jih lahko z enim okusom ali kombinacijo vseh treh, Katja pravi, da bo ponudbo v kratkem prav gotovo še razširila tudi na druge slastne okuse.

Preteklo soboto smo imeli tudi svečano predstavitev rinfuze in Boršete. Moram priznati, da sem bila prav prijetno presenečena nad tem, kako so pasji skrbniki v Izoli napadli Boršeto in rinfuzo; nedeljsko jutro sem potem preživela tako, da sem že šivala novo rundo!

Brez “how to” videa seveda ne gre 🙂 Prikaz uporabe Boršete v praksi:

In še prvi zadovoljni uporabniki Boršete ter stalne stranke pasje pekarne Tačka:

Na koncu pa seveda ne gre brez šefic 🙂

Boršete in rinfuza so zaenkrat na voljo v pasji pekarni Tačka oz. trgovini Miss Hope v Izoli. Kmalu bodo na voljo tudi na drugih prodajnih mestih, kjer lahko najdete dobrote iz Tačkine pasje pekarne. Do takrat pa ste lepo vabljeni na morčka – zdaj imate odličen razlog za kavo in sprehod s psom na slovenski Obali!

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.
Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.