Domov » V živo » Evolucija delavnice in pogled z druge perspektive

Evolucija delavnice in pogled z druge perspektive

Objavljeno v V živo

Kmalu bo minilo eno leto, odkar sva se z Mojco dobili na kavi in med drugim zastavili tudi koncept za delavnico »Popoln obrok«, ki sva jo prvič izvedli maja, potem pa ponovili še 4-krat; vsakič drugače, vsakič boljše in vsakič še bolj praktično. V bistvu se je delavnica od prve ponovitve precej spremenila, pri čemer so nama bili v veliko pomoč odzivi udeležencev, ki jih prejmeva po vsakem druženju.

Več kot 50 udeležencev

Od prve delavnice v maju pa do zadnje, ki je potekala novembra, sva spoznali nekaj čez 50 pasjih skrbnikov, ki jim ni vseeno, kaj gre v pasjo skledo, predvsem pa so presrečni, ko spoznajo somišljenike in vidijo, da niso edini, ki se zadovoljijo s klasičnimi odgovori, da na drugem koncu Ljubljane živi še nekdo, ki se maksimalno potrudi za svojega psa in da drugi tudi njega gledajo z viška in včasih komentirajo, da še oni ne jedo tako dobro kot ta pes. Hja, v resnici se ne gre samo za sestavljanje “popolnega obroka”, ampak tudi za druženje, povezovanje in deljenje izkušenj. Kava po delavnici pa je odprtega tipa in vedno sem vesela, če se nama z Mojco pridruži še kateri izmed udeležencev, da se tako še bolje spoznamo in rečemo še kakšno, morda malo bolj izven konteksta.

Kako poteka delavnica?

Delavnica je razdeljena na dva dela. V prvem delu Mojca predstavi psa od znotraj; kako poteka prebava hrane, zakaj se prebava začne že v gobčku in ne komaj v »prebavilih«, zakaj se pri prehodu na doma pripravljeno hrano pogosto pojavijo prebavne težave kot sta driska in bruhanje, potem se za kratek čas še ustavimo pri analnih vrečkah (očitno se vnemajo res na veliko!) in nadaljujemo z bakterijami in potencialnimi okužbami. Mojca res na krasen način poda ogromno informacij in ker v osnovi deluje kot bioresonančna terapevtka in zato je njeno področje poznavanja živali ter bolezenskih težav zares ogromno. Sama sem na čisto vsaki delavnici izvedela kaj novega!

Po kratki pavzi, soku in piškotih (vedno kupim zdravo in manj zdravo različico piškotov, vedno najprej zmanjkajo manj zdravi) nadaljujemo s praktični primeri tega, kaj gre v pasjo skledo in v kakšnih razmerjih, sestavljamo obroke in menije, ki so prilagojeni vsakemu psu posebej, določimo okvirno količino obroka, ki naj bi bila za psa primerna, še pred tem pa razbelimo nekaj mitov, ki so povezani s pripravo obrokov ter pogledamo, zakaj vsak pravi drugače – obstaja kar nekaj različnih sistemov hranjenja, vsem znani BARF je le eden izmed mnogih 🙂

popoln obrok mojca
V resnici zgleda ful boljše, samo jaz ne znam fotkat 🙂

Bi si upala trditi, da se imamo kar luštno, saj so tudi odzivi, ki jih prejmem v inbox pozitivni in vzpodbudni ali pa tako konstruktivno argumentirani, da z Mojco takoj dobiva ideja, kako bi določeno težavo rešili ali poenostavili. Mogoče je še največje razočaranje delavnice to, da na koncu ugotovimo, da prav velike znanosti ni in da z manj kompliciranja pridemo do več uživanja. Sama bi še z veseljem dodala kaj o marketingu in briketih, a kaj ko nam vedno zmanjka časa za take stvari. Ker če bi v osnovi to razumeli, potem delavnica sploh ne bi obstajala.

Kaj so o delavnici povedali nekateri izmed udeležencev?

Resnično sem bila z delavnico zadovoljna in navdušena nad predstavljenimi informacijami. – Iva

Meni je bilo super – rešila sem veliko dilem, ki so me še držale nazaj, da začnem hraniti psa s surovim mesom in zelenjavo, zdaj pa vidim da stvar ni tako komplicirana če se držiš par osnovnih vodil, pa tudi da je samo mit da se za take obroke porabi veliko časa. – Hana

Včeraj sem na vaši delavnici srčno uživala v družbi isto mislečih, v družbi ljudi, ki jim ni vseeno kaj dajo v skledo svojemu ljubljenčku, v družbi ljudi, ki bodo s popolnimi obroki podaljšali življenje svojim kužkom! – Špela

Naslednja ponovitev delavnice bo na začetku februarja, potem pa komaj maja. Prijav je že kar nekaj, zato svetujem, da če vas stvar zanima, si čim prej zagotovite svoje mesto. Upam, da se vidimo!

Delavnica: “Popoln obrok” za psa

Več informacij in prijava >>>

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

2 Responses

  1. Mojca Hribar
    | Odgovori

    Na delavnici sem bila lani maja in od takrat je moja psicka na surovi hrani. Takrat je bila se mladic in zelo bolana (S.r.m.a. – parazitni meningitis), zaradi cesar je ze od takrat na medrolu. Ob pomoci alternativnih metod (bioresonanca in homeopatija) ter zdrave naravne hrane je danes prakticno zdrava. Vsakemu psicarju, ki mi pride na pot z veseljem razlozim prednosti takega nacina hranjenja (in alternativnih metod zdravljenja, seveda kot podporno terapijo veterinarski oskrbi). Hvala za vse informacije in delavnice!
    lp, Mojca Hribar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.