Domov » Ostalo » Koronavirus: kako zaposliti sebe in psa?

Koronavirus: kako zaposliti sebe in psa?

Objavljeno v Ostalo

#ostanidoma ni enako živeti v dolgčasu in brezdelju. Zato sem na kup zbrala nekaj idej, kako v teh časih zaposliti sebe in psa. Če imate tudi sami kakšne predloge, kar na plan z njimi – zapišite jih v komentar! Srčno upam, da vam kaj od naštetega pride prav 🙂 Ob tem seveda upoštevajte, da vsi predlogi niso primerni za vse pse in njihove skrbnike.

12 idej, kako zaposliti sebe in psa, ko smo doma zaradi novega korona virusa

 1. Preberi vse, kar te zanima o surovi hrani za pse. Začni tukaj.
 2. Psa zaposli s Šnofko ali katero drugo igračo za mentalno stimulacijo. Če ne veste, zakaj je mentalna stimulacija pomembna za psa, si preberite ta prispevek. Mentalna stimulacija bo v teh časih še posebej dobro koristila psom, ki jih sicer ne morete normalno “zlaufati”.
 3. Sprehod s psom zaenkrat ni prepovedan, pazite le, da se ne zadržujete v večjih skupinah in da ne obiskujete priljubljenih izletniških točk, kot sta npr. Rožnik ali Šmarna gora, ki je po nekaterih informacijah “zaprta”. Nekaj idej za izlet s psom po Ljubljanski okolici dobite tukaj.
 4. Poskrbi za pasjo manikuro – skrajšaj kremplje ter postrizi odvečno dlako med prsti na tačkah.
 5. Temeljito počesite in razčesite psa. Za odstranitev mrtve podlanke uporabite furminator. Če želite, da se bo kožuh lepše svetil, vanj vmasirajte kokosovo olje.
 6. Zdaj je čas za DIY igrače. Po material ti ni treba v trgovino, uporabite staro majico. Sodelujejo lahko tudi otroci 🙂
 7. Naredite naravno ovratnico proti klopom in bolham. Navodila dobiš tukaj.
 8. Natančno preštudirajte surovo hrano za pasje mladiče. Prispevek je na voljo tukaj.
 9. Preberi kakšno dobro knjigo o psih. Moj predlog najdete tukaj.
 10. Ljubiteljice ljubezenskih romanov se lahko nadejate napetega vet doktor romana v 4-ih delih, ki je objavljen na ZHP-ju. Prvi del se začne tukaj.
 11. Še naprej dosledno skrbite za zaščito pred bolhami in klopi. Izredne razmere bodo minile, klopi pa so komaj dobro začeli. Če vsak dan vmasiraš eno Naturavetal kapljico, boste čez 3 tedne že čisto ready za brezskrbne sprehode po gozdu.
 12. Naučite psa kakšen nov trik. Na spletu boste našli ogromno različnih navodil, kako se tega lotiti, za začetek poskusite kar z Youtubom.

Ne pozabite, da je edini način, da zajezimo širjenje virusa to, da ostanemo doma – v družbi naših psov. Psi in mačke ne prenašajo novega koronavirusa in se z njim ne morejo okužiti. Na podlagi zadnjih dognanj stroka vseeno svetuje temeljito higieno rok po stiku z živaljo (če pri sebi sumite ali imate potrjeno okužbo s COVID-19). Na tem mestu lahko spremljate zadnje informacije v zvezi z novim koronavirusom in živalmi.

Srečno in zdravo vsem!

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.